Articole Populare

12 oameni care, în ciuda capacităților limitate ale corpului lor, au devenit foarte cunoscuți.

Eduard Asadov s-a exprimat odată foarte clar: „În toate cazurile, în condiții foarte dificile, abordarea problemei este doar una: dorința de a face găsește o mie de posibilități, iar dorința de a nu face — o mie de pricini și piedici.” Așa este organizată lumea noastră — destul de frecvent, o minte genială este închisă într-un corp slab din punct de vedere fizic și doar dorința de a nu se lăsa învins și voința îi ajută pe acești oameni să realizeze ceva.

În selecția noastră de astăzi se află persoane cunoscute, care au reușit să devină mărețe, în ciuda capacităților limitate ale corpului lor. Noi îi respectăm pe fiecare dintre ei și le admirăm voința!

Demosten

Vei fi uimit, dar oratorul Greciei Antice a fost încă din copilărie… gângav. Primul discurs public al filosofului a fost un eșec: poporul, în adevăratul sens al cuvântului, arunca cu pietre în gângavul, care vorbea nedeslușit și își mișca nervos umărul. Antrenamentele intense cu pietricele în gură, singurătatea și încercările de a depăși prin strigăt zgomotul valurilor au avut efect — Demosten a devenit cel mai cunoscut și important orator al epocii sale.

Sudha Chandran

Când această dansatoare execută cu măiestrie dansurile indiene, nu prea îți vine să crezi că ea are un handicap. Îndrăznesc să-ți descopăr o taină: Sudha nu are un picior. La vârsta de 18 ani, ea și părinții ei au avut un accident și, din cauza neglijenței medicilor, un picior cu gangrenă progresivă a fost amputat. După o perioadă domnișoara a început să folosească o proteză. Totuși, acest fapt nu a înfrânt-o pe puternica Sudha și în curând ea s-a reîntors în lumea dansului.

John Nash

Mulți dintre noi au vizionat filmul „A beautiful mind” („O minte sclipitoare”), însă puțini știu că eroul principal are un prototip real. Acesta este John Nash — un matematician genial, care până la sfârșitul vieții sale a suferit de schizofrenie paranoidă. El lupta cu crizele sale, fiind susținut de Alicia, devotata sa soție.

Frida Cahlo

Fetița, care a suferit de la vârsta de 6 ani de poliomielită, iar în adolescență a supraviețuit în urma unui accident rutier înfiorător, a reușit să devină una dintre cei mai importanți pictori ai secolului XX.

Stevie Wonder

Nici cecitatea congenitală nu l-a împiedicat pe Stevie să devină o legendă muzicală de nivel mondial. El este un adevărat multi-instrumentist, având o voce incredibilă cu diapazonul în patru octave. El a primit 25 de premii „Grammy”.

Stephen Hawking

Acest fizician-teoritician este apreciat în întreaga lume, fiind și deținătorul multor premii. În anii ’60 el a fost diagnosticat cu scleroză laterală amiotrofică, care a determinat paralizia aproape completă a corpului său. Odată, după o pneumonie, Hawking a pierdut capacitatea de a vorbi. Prietenii i-au dăruit un sintetizator verbal special, care i-a fost unit la scaunul cu rotile. În prezent, doar mușchii obrazului sunt mobili și lângă aceștia este fixat senzorul. În ciuda tuturor acestor greutăți, geniul continuă să ducă o viață activă.

Nick Vujicic

S-a născut fără cele patru extremități! Acest om a reușit să devină un orator de succes, un funcționar public, predicator și scriitor. El este cunoscut, fără exagerare, în întreaga lume. El a învățat să trăiască, făcând față neajunsurilor sale. Iar acum îi instruiește pe oamenii din întreaga lume.

Chris Burke

De obicei, când se naște un om cu sindrom Down, lumea îi pune un stigmat: cu un astfel de diagnostic nu poate face nimic în viață. Totuși, acest lucru nu se referă la Chris Burke — un american, care a devenit un cunoscut comic al genului stand up, chiar dacă suferă de această boală genetică îngrozitoare.

Daniel Tammet

Omul de știință, diagnosticat cu sindromul Savantului, face calcule mentale cu sume atât de mari, încât nu orice calculator s-ar descurca cu ele. Chiar mai mult, geniul poate învăța într-o săptămână o limbă absolut necunoscută pentru el (el a făcut un experiment cu limba islandeză).

Franklin Roosevelt

Cu toate că din cauza poliomielitei, Roosevelt a fost imobilizat în scaunul cu rotile până la sfârșitul vieții sale, el a reușit să devină cel de-al 32-lea președinte al SUA și unul dintre cei mai influenți oameni ai secolului XX.

Lesya Ukrainka (Larysa Petrovna Kosach-Kvitka)

Cu siguranță, ea a fost una dintre cele mai cunoscute poetese și scriitoare a literaturii ucrainene, devenind și un simbol al luptei împotriva unei afecțiuni înfiorătoare. În copilărie, în urma unei răceli severe, ea a început să sufere de tuberculoză osoasă. Uneori Lesya nu se putea ridica din pat pe parcursul mai multor luni.

Când citim istoriile acestor oameni cunoscuți, ni se face rușine că destul de frecvent ne plângem de nimicuri și căutăm mii de motive, în loc să începem să acționăm. Am fost foarte uimit de destinele acestor genii. Dacă te-au impresionat și pe tine, distribuie acest articol pe pagina ta de Facebook!

.

Autor text: Perfect Media