Articole Populare

18 fotografii făcute după scufundarea tragică a vasului de croazieră „Titanic”.

S-a întâmplat pe 14 aprilie 1912. Colosul corăbiilor și minunea tehnologică din acea perioadă, insubmersibilul „Titanic”, a suferit un naufragiu tragic. Frederick Fleet, marinarul de cart, a raportat căpitanului că în fața vasului se află un iceberg. Însă situația nu mai era posibil de schimbat și vasul a fost avariat pe toată lungimea sa.

Imensa corabie a rămas pe apă încă două ore și jumătate. Apoi s-a rupt în două părți și s-a scufundat în totalitate. La bordul „Titanic-ului” se aflau 2224 de pasageri, dintre care s-au salvat doar 712. Lumea a fost cutremurată de această știre — doar inginerii afirmau că vasul este insubmersibil. Însă…

„Titanic”, 1912

%image_alt%

Iceberg-ul, cu care se presupune că s-a ciocnit vasul de croazieră.

%image_alt%

Frederick Fleet — marinarul de veghe.

%image_alt%

Semnalul de alarmă a fost trimis abia peste 25 de minute de la ciocnire. Tot atunci căpitanul a ordonat să fie coborâte bărcile de salvare. În acel moment vasul părea nevătămat: viața își urma cursul, electricitatea funcționa și încă se mai auzea muzica. Pasagerii refuzau să se așeze în bărci și acestea erau coborâte pe jumătate goale. Echipajul îi convingea că nu s-a întâmplat nimic grav.

Supraviețuitorii se apropie de vaporul „Carpathia”.

%image_alt%

Supraviețuitorii la bordul vasului „Carpathia”.

%image_alt%

%image_alt%

Oamenii așteaptă noutăți lângă biroul „White Star Line” din New-York.

%image_alt%

Panica s-a declanșat numai peste o oră și jumătate de la ciocnire — în sfârșit oamenii au conștientizat pericolul. A început lupta pentru locurile din bărci. Cei mai dezavantajați au fost pasagerii din clasa a treia, pentru că echipajul a primit instrucțiuni ca în primul rând să-i evacueze pe copiii și femeile din clasele unu și doi. Chiar mai mult, o parte din oameni au rămas după gratiile separatoare, care așa și n-au fost deschise…

Oamenii așteaptă sosirea vaporului „Carpathia”.

%image_alt%

Membrii echipajului „Titanic”, care au rămas în viață.

%image_alt%

Supraviețuitorii din personalul de deservire a clasei unu așteaptă să fie interogați.

%image_alt%

Așteptarea celor salvați în Southampton.

%image_alt%

%image_alt%

Semnalul de alarmă a fost primit de șapte vase. Prin apropiere mai trecea vaporul englez „Californian”, însă operatorul radio de pe el n-a auzit semnalul, pentru că dormea. De pe „Titanic” au fost lansate 8 rachete semnalizatoare. Membrii echipajului încercau să anunțe despre catastrofă, dar pe vasul britanic au considerat că acesta este un semnal de localizare — un alt vas îi atenționează, pentru a evita ciocnirea.

Pasagerii salvați primesc recompense în bani.

%image_alt%

În momentul fotografierii nimeni nu știa ai cui sunt acești copii. Mai târziu s-a aflat că aceștia sunt Michel (4 ani) și Edmond Navratil (2 ani).

%image_alt%

Acest micuț se numește Lucian Smith. Mama lui a rămas însărcinată în timpul lunii de miere pe „Titanic”.

%image_alt%

Vasul cu aburi „Carpathia” a fost primul care a ajuns la locul naufragiului. Primind semnalul SOS, ei s-au grăbit să vină în ajutor cât de repede au putut — viteza lor maximă era de 14 noduri sau 26 km pe oră… Ei au luat la bord 712 supraviețuitori. În apă mai erau mulți oameni, însă persoanelor din bărci le-a fost frică să se întoarcă la locul catastrofei. Au prins curaj doar două, care au reușit să mai salveze încă opt oameni…

Întâmpinarea supraviețuitorilor la gară.

%image_alt%

Unul dintre membrii echipajului își sărută soția, care a venit să-l întâmpine.

%image_alt%

Oamenii s-au adunat ca să audă povestea unuia dintre supraviețuitori.

%image_alt%

Ironia sorții — altfel n-ai cum să-i zici. Această istorie seamănă cu o lecție pentru oamenii care și-au imaginat că sunt creatori supremi și cred că realizările lor sunt infailibile și corecte. Totuși, mediul înconjurător nu este întotdeauna de acord cu astfel de lucruri. Și această poveste este doar una dintre multele exemple.

 

Autor text: Perfect Media