Articole Populare

7 cele mai bune închisori din lume. Adevărate zone de agrement!

Cuvântul ”închisoare” pentru orice om integru creează un sentiment de groază. Într-adevăr, în aceste locuri nu prea poți găsi nimic bun sau frumos. Cu toate acestea, închisorile lumii sunt diferite. Unele pot fi numite chiar ”confortabile”.

Astăzi redacția Perfect Media îți va face cunoștință cu 7 cele mai bune închisori din lume, în care detenția va părea odihnă pentru unii români.

Vestre Fængsel (Copenhaga, Danemarca)

Este una dintre cele mai vechi închisori din Danemarca. Are o capacitate de 530 de oameni, posedă o bibliotecă bogată și o sală de forță, iar deținuții beneficiază de servicii medicale excelente. În fiecare zi aceștia primesc câte 7 euro, iar dacă au și o meserie, pot câștiga în plus câte 5 euro pe oră. Banii pot fi cheltuiți la magazinul de pe teritoriul  închisorii, în care se vinde totul în afară de alcool.

Gelsenkirchen (Gelsenkirchen, Germania)

Închisoarea a fost construită 17 ani în urmă și a costat 100 milioane de euro. Are o capacitate de 558 de oameni și este prevăzută atât pentru bărbați cât și pentru femei, care locuiesc în blocuri separate. Bărbații pot studia limbile străine sau IT, iar femeile au voie să se plimbe în afara teritoriului închisorii împreună cu personalul de pază. Închisoarea Gelsenkirchen se poate lăuda cu cel mai mic număr de recidiviști din Germania.

Halden Fengsel, (Halden, Norvegia)

Norvegia este vestită pentru grija sa față de deținuți. Astfel, închisoarea din Holden seamănă mai mult cu o pensiune. La geamuri nu sunt gratii, iar interiorul camerelor te duce cu gândul la hotelurile de 4 stele. Închisoarea are în proprietatea sa un parc de 30 de hectare, în care deținuții se pot plimba liber. Unicul lucru care îți aduce aminte că te afli în închisoare este gardul de 6 metri înălțime. Până în prezent nimeni nu a încercat să fugă de aici.

Justiz Zentrum Leoben (Loeben, Austria)

Închisoarea din Loeben seamănă mai mult cu un mall. Are geamuri mari prin care poți admira minunata panoramă a orașului. Deținuții își pot găti singuri masa, iar în curte există un parc. În weekend se țin concerte de muzică. Închisoarea are o capacitate de 205 oameni, găzduiește bărbați, femei și minori.

Bastoey (insula Bastoey, Norvegia)

Bastoey este singura eco-închisoare din lume. Închisoarea este echipată cu baterii solare, crește fructe și legume ecologice și întreține chiar și o fermă de animale. Deținuții se pot plimba liber pe insulă și se pot scălda în mare. Nu degeaba aceștia spun că pe Bastoey ei fac camping. Închisoarea găzduiește 115 deținuți.

Viru (Johvi, Estonia)

Închisoarea Viru este o închisoare ultra-modernă prevăzută pentru 1075 de deținuți. Pentru construcția ei au fost cheltuiți 120 de milioane de euro. Deținuții stau câte 2 în camere care sunt mult mai bune decât căminele noastre studențești. Pentru comportament exemplar, deținuții pot pleca acasă pentru 3 săptămâni!

Aranjuez (Aranjuez, Spania)

Aranjuez este o închisoare pentru familii și seamănă mai mult cu o grădiniță. Ea a fost construită pentru ca soții care au săvârșit infracțiuni să nu fie nevoiți să se despartă de propriii copii. Fiecare cameră are baia sa și este prevăzută cu mobilier pentru copii. În curte este echipat un teren de joacă. Cu toate acestea, părinții se pot afla în această închisoare doar dacă copiii lor nu au împlinit încă vârsta de 3 ani.

Într-adevăr, o grijă atât de mare pentru deținuți este de invidiat pentru țara noastră.

 

Autor text: Perfect Media