Articole Populare

Această sculptură uriașă a fost creată în secolul XVI. Însă ea ascunde încă multe taine în interiorul său…

Pe parcursul istoriei sale omenirea a creat o mulțime de monumente. Merită cel puțin să ne amintim de cele 7 minuni ale lumii antice. Suntem atrași de lucruri gigante, ne place să-i uimim pe cei din jurul nostru. Astăzi am hotărât să-ți povestim despre o construcție uriașă. Aceasta este alcătuită pe jumătate de un om, iar pe cealaltă jumătate de un munte, reprezentând sculptura unui oarecare zeu cu numele de Appennino. El este simbolul întregii forțe și măreții ale mușchilor Apenini. Autorul acestei creații de la sfârșitul secolul XVI este faimosul sculptor Giambologna. Anume el l-a creat pe acest frumos cu înălțimea mai mare de 10 metri. Însă recent s-a descoperit că această sculptură mai ascunde încă câteva taine…

De fapt, în interiorul statuii se află câteva camere, care îi oferă sculpturii un aspect mult mai viu.

Flickr

Apa era furnizată de un mâner special, pe care monstrul strivit de mâna lui Appennino o arunca afară.

Imgur

De asemenea, se presupune că odaia din capul monstrului era destinată pentru un șemineu special. Când acesta era aprins, din nările bestiei ieșea fum. Așa arată aceste încăperi acum.

Andreas Angelidakis

Andreas Angelidakis

Această schemă arată care era structura statuii.

Andreas Angelidakis

Încă câteva poze din parcul din Florența, unde este situată această statuie.

Andreas Angelidakis

Andreas Angelidakis

Admirarea unor astfel de capodopere ne aduce o mare plăcere! Dacă ți-a plăcut acest articol, distribuie-l prietenilor tăi. Permite-le și lor să se atingă de preafrumoasa artă!

.

Autor text: Perfect Media