Articole Populare

Acest câine pur și simplu a înnebunit când și-a văzut din nou stăpânul! Fotografiile lor sunt uimitoare!

Atletul scoțian Leonard Dion a decis să participe la un eveniment sportiv unic – ultramaratonul prin pustiul Gobi. Participanții trebuie să alerge 250 de kilometri în condiții extreme: noaptea temperatura în pustiu coboară până la 0°C, iar ziua urcă până la 40°C!

În prima zi a concursului Leonard a văzut la linia de start un câine mic – de culoarea nisipului. Atletul s-a apropiat de câine și s-a jucat cu el puțin, iar după ce s-a dat startul acesta a văzut că lângă el aleargă și noul său prieten. În prima zi a concursului Leonard a alergat 34 de kilometri. Câinele la fel. Scoțianul nu putea înțelege ce fel de câine poate fi atât de rezistent și încă la o temperatură atât de mare!

În ziua următoare câinele iarăși a venit la start. Leonard credea că acesta la un moment dat va rămâne în urmă. Însă câinele continua să alerge alături de Leonard, de aceea atletul s-a gândit să-și ia câinele sie. I-a dat numele ”Gobi” și l-a luat să doarmă împreună cu el în cort.

În a treia zi a concursului Gobi iarăși a alergat 34 de kilometri, însă în a patra zi oboseala și-a spus cuvântul. Dar câinele deja devenise o parte a echipei, de aceea organizatorii concursului au luat câinele în grija lor: în fiecare zi Gobi își aștepta stăpânul la linia de finish. În ultima zi a concursului Gobi iarăși a alergat alături de Leonard și împreună au câștigat medalia de argint!

Leonard nu se despărțea pentru nicio clipă de câinele său și era foarte mulțumit că în cadrul acestei aventuri sportive și-a făcut un nou prieten.

El vrut să ia câinele cu el în Edinburg, dar aceasta nu era deloc simplu: Gobi trebuia să treacă examenul medical și să aibă documente. Întreaga procedură costa 6500$!

Voir l'image sur Twitter

Banii au fost adunați de la prieteni, însă pentru a obține permisiunea de a veni în Scoția, Gobi trebuia să aștepte 4 luni. Atunci unul din prieteni i-a spus lui Leonard (care venise deja acasă în Scoția) că el nu va trebui să aștepte atât de mult dacă Gobi va zbura în Scoția prin China. Zis și făcut. Gobi a fost luat de prietenul lui Leonard în China și pus sub carantină pentru examinare medicală. Însă brusc câinele a dispărut! Atunci Leonard a venit în persoană în China pentru a organiza căutările câinelui său. Au fost date multe anunțuri, chiar și la televiziunea locală.

Dar să găsești un câine într-un oraș cu 3 milioane de oameni nu este atât de ușor. El a primit sute de apeluri de la persoane care spuneau că au văzut un câine asemănător lui Gobi și a avut zeci de întâlniri cu oameni care veneau cu ”Gobi”, dar nici unul dintre aceștia nu era Gobi cel adevărat.
Viza lui Leonard aproape expirase și el trebuia să părăsească țara, când a mai primit un apel de la un om care spunea că l-a găsit pe Gobi. Fără a avea mari așteptări de la această ultimă întâlnire, Leonard totuși s-a văzut cu persoana care l-a telefonat și ah… minune! Acela într-adevăr era Gobi! Câinele l-a recunoscut din prima clipă pe Leonard și i-a sărit în brațe!
Voir l'image sur TwitterVoir l'image sur Twitter
”Este incredibil faptul că l-am găsit!” – spune atletul. Nu credeam că voi reuși. Acest Crăciun cei doi îl vor petrece deja împreună, în Scoția…
Voir l'image sur Twitter

Dac ți-a plăcut această istorie uimitoare, fă-i share pe Facebook!

 

Autor text: Perfect Media