Articole Populare

Acest hipopotam mic este pur și simplu fermecător. Cât de drăguț învață să înoate!

În 2015, în cea mai veche grădină zoologică din Australia, situată în Melbourne, a avut loc un eveniment emoționant. A apărut pe lume un pui de hipopotam pitic, ceea ce se întâmplă foarte rar în captivitate. Ultimul caz de acest fel (din grădina zoologică respectivă) datează încă din 1981. Astfel nașterea unui hipopotam a făcut furori și a determinat creșterea numărului de vizitatori. Micuțul a devenit vedetă și se scaldă în atenția tuturor. Nu fiecare animal din grădina zoologică reușește să ajungă celebru.

Micuțul a primit numele Obi, care în limba poporului Igbo (Nigeria) înseamnă „inimă”. Puiul crește puternic și sănătos, fiind mereu supravegheat de mama sa Petre.

Din primele zile de la naștere Obi făcea baie într-un bazin mic, iar în video-ul de mai jos veți vedea cum a intrat pentru prima dată în „apa mare”. El era deja destul de puternic ca să înoate la adâncime. Angajații grădinii zoologice au filmat acest eveniment emoționant.

Micul hipopotam este nemaipomenit de înduioșător, fermecător și are o oarecare grație. Aceste poze îl arată pe Obi, când era pui și este dificil de crezut că el se va transforma într-un hipopotam adult, cu greutatea de aproape 300 de kilograme. Da-da, nanismul acestor hipopotami este vizibil doar pe fondul rudelor lor „obișnuite”, dimensiunile cărora sunt un pic mai mari.

Populația de hipopotami pitici în mediul lor ambiant firesc se află în pericol. Având în vedere defrișarea masivă a pădurilor și braconajul necontrolat, numărul lor a scăzut până la 2000 de indivizi.

Protectorii naturii sălbatice speră că popularitatea lui Obi va evidenția problema păstrării populației naturale de hipopotami pitici. De aceea, ei încurajează toate modalitățile de răspândire a informației. Așa că distribuie acest articol prietenilor tăi. Astfel le vei dărui câteva minute în compania hipopotamului drăgălaș și vei face o faptă bună.

.

Autor text: Perfect Media