Articole Populare

Acest oraș pustiu este de 6 ori mai mare decât New York-ul, dar despre el nimeni nu știe…

Cât de uimitoare este lumea noastră! Despre orașul, istoria căruia vrem să ți-o povestim acum, ar fi trebuit să fie scrisă o carte sau filmat un film. Mulți oameni consideră greșit că capitala statului Myanmar este orașul Yangon. Însă această informație nu mai este de actualitate: în 2005, autoritățile locale au mutat capitala la Naypyidaw, care se află la 320 km depărtare de Yangon.

Adevăratul motiv al transferării urgente a capitalei nici până acum nu este cunoscut oamenilor de rând. Fără să întrebe părerea cuiva, partidul conducător a luat decizia că în câmp liber va fi construit un megalopolis și a mutat toate departamentele și ministerele principale acolo. Totuși oamenii n-au vrut să locuiască în acest oraș…

Terenul, care a fost dat pentru construirea noii capitale, este foarte mare: pe suprafața lui ar putea fără mare dificultate să încapă 6 New York-uri! Cea mai mare parte din teren a rămas neatinsă: el este în continuare plin de arbuști, păduri și câmpuri, iar pe drumuri pot fi văzute frecvent cirezi de vite.

Cel mai curios lucru este că lățimea autostrăzilor a fost calculată astfel încât să fie suficientă pentru 6, 8 sau chiar 10 benzi! Iar, în realitate, pe acolo trec 1-2 mașini la 10 minute…

Naypyidaw nu poate fi numit un oraș complet părăsit sau pustiu: în el trăiesc câteva sute de oficiali guvernamentali și militari cu familiile lor.

Presa este demult interesată de capitala nepopulată a statului Myanmar, pe care o numește orașul tipic din picturile lui David Lynch.

În Naypyidaw sunt blocuri de locuit cu multe etaje, temple, magazine, care au fost construite pentru oameni, însă aceste clădiri nu sunt utilizate momentan.

Uneori orașul este vizitat de turiști, însă așa ceva se întâmplă extrem de rar. Oricum ei nu prea au cu ce se ocupa aici: nici distracții, nici oameni, pe care ar putea să-i întrebe un sfat, nici transport în comun aici nu prea întâlnești. Sunt nevoiți să meargă pe jos sau să roage localnicii să-i ducă cu mașina, ceea ce localnicilor nu le prea place.

Iată cum arată capitala artificială a țării cu un actual regim militar. Dacă ți s-a părut interesant acest articol, îndrăznește să-l distribui, ca despre existența megalopolisului pustiu să afle cât mai mulți dintre prietenii tăi.

.

Autor text: Perfect Media