Articole Populare

Acest pod a fost intenționat construit în formă rotundă! Află aici motivul incredibil!

Acest pod faimos poartă denumirea oficială de ”Laguna Garzón Bridge” și poate fi văzut în Uruguay, America de Sud. Rafael Viñoly este arhitectul care a proiectat acest pod curajos, la comanda Ministerelor Turismului și Transporturilor din această țară.

Inițial, autoritățile din Uruguay doreau să construiască un pod simplu care ar lega cele două maluri ale golfului în cel mai obișnuit mod. Ministerul transporturilor la fel a dat aviz pozitiv acestei idei, pentru că, la urma urmei, asta și este funcția podului, să lege două maluri. Însă Ministerul Turismului s-a opus acestui plan ”ascetic”. Iată care era motivul: Dacă deja se construiește un pod, atunci de ce de nu-l făcut cât mai original, pentru a atrage mai mulți turiști în țară? E drept, un proiect mai original va costa mai scump, însă datorită turiștilor proiectul se va răscumpăra foarte repede.

Această idee a plăcut autoritățile statului (Ministerul Transporturilor a spus că pe ei îi doar în cot de turiști și că pentru ei este important doar ca podul să existe, în rest, de forma lui nu îi pasă) și fost dat start proiectării și construcției podului original. Privește în acest video cum s-a primit podul! O adevărată minune!

Dacă ai vrea un astfel de pod și în România, distribuie acest video pe Facebook!

 

Autor text: Perfect Media

Sursa: Marcelo Campi