Articole Populare

“Bohemian Rhapsody” una dintre cele mai misterioase piese ale lui Freddie Mercury și trupei ”Queen”!

Bohemian Rhapsody este o melodie scrisă de Freddie Mercury și înregistrată în original de formația Queen în cadrul albumului A Night at the Opera, apărut în 1975. Melodia a apărut și separat ca single.

Melodia cântecului este de o mare complexitate, având o clară structură a unei mini-opere. Melodia recurge la mai multe ritmuri și multe stiluri muzicale în decursul desfășurării sale de circa șase minute. Printre acestea se pot menționa partea a capella, balada, solo-ul de chitară, elemente de operă, partea de hard rock, pentru ca în final melodia să se încheie violent în stil heavy metal cu reluarea extrem de scurtă a tuturor motivelor muzicale anterioare. Primită inițial cu o oarecare reținere, manifesto-ul muzical a lui Freddie Mercury de tip operatic a câștigat rapid popularitatea universală a publicului și a criticii muzicale.

La doar doi ani de la lansarea piesei, aceasta a fost declarată „Cel mai bun single al ultimilor 25 de ani”. De multe ori se spune despre Bohemian Rapsody că ar cuprinde cel puțin trei melodii distincte, întrerupte și apoi reluate, împletite într-un ansamblu armonios. Iubitorii de muzică din toată lumea deja de 30 de ani își frământă mintea pentru a înțelege sensul versurilor. Oamenii care l-au cunoscut personal pe Freddie, afirmă că versurile poartă amprenta unor trăiri și probleme personale ale marelui artist, de aceea interpretarea lor rămâne foarte discutabilă.

Redacția Perfect Media îți propune să asculți și să savurezi această piesă legendară. Cine știe, poate anume tu vei fi acela care îi vei înțelege sensul.

Dacă ai fost intrigat de acest cântec, atunci neapărat fă-i share pe Facebook!

 

Autor text: Perfect Media

Sursa: Queen Official