Articole Populare

Cât încă nu este prea târziu, nu-i permite copilului tău să vizioneze ACEST desen animat…

Desenele animate au fost întotdeauna un panaceu pentru părinți. Când dorește să se odihnească puțin de șotiile copilului său, mama îi pune un desen animat și se ocupă de treburile sale. Aparent, nu este nimic îngrozitor: și mama capătă noi forțe, și copilul este mulțumit. Însă nu este chiar așa…

Copiii contemporani nu-și pot imagina viața fără desene animate și nu trebuie să te miri dacă copilul tău va începe să imite comportamentul personajului său preferat. De aceea, desenele animate, pe care le oferi copilului tău, trebuiesc alese cu foarte multă atenție.

În prezent există numeroase desene animate, în care eroul principal, pe care de obicei îl imită copiii, nu este chiar atât de pozitiv. Egoismul purcelușei Rosa din „Kikoriki”, frivolitatea micuței Masha din „Masha și Ursul”, lăcomia ursulețului din „Winnie the Pooh” — acestea sunt nimicuri comparativ cu comportamentul eroilor principali din acest desen animat…

Da, acum vom discuta despre favorita tuturor preșcolarilor — Purcelușa Peppa. În desenul animat britanic cu același nume există numeroase momente, spre care părinții ar fi bine să-și îndrepte atenția, cât încă nu este prea târziu…

Vizionând câteva episoade din acest desen animat, vei înțelege că Peppa nu este un personaj chiar atât de blând și pozitiv, deoarece ea deține următoarele trăsături:

1. Are o părere prea bună despre sine.

2. Este nepoliticoasă.

3. Este mândră.

4. Manifestă deseori o semeție irelevantă.

5. Nu are răbdare.

6. Nu depinde de părerea altora (inclusiv a părinților săi).

7. Are un comportament inadecvat.

Și aceasta nu este nici pe aproape întreaga listă de „calități” ale acestei eroine, cu care vor să semene practic toți copiii, care privesc desenul animat.

De fapt, aceste calități sunt deținute de foarte multe personaje din desene animate. Problema nu este doar în Purcelușa Peppa.

Experții consideră că 80% din dezvoltarea intelectuală a omului depinde de dezvoltarea sa până la vârsta de 3 ani. De aceea, în loc să încercați să vă limitați copilul de toate lucrurile din lume, ar trebui să aveți grijă ca el să nu urmeze exemplul purcelușilor din desenele animate, ci pe a propriilor lui părinți.

Haideți să arătăm copiilor ce calități trebuie să aibă un om bun prin propriul nostru exemplu! Pune un „Like”, dacă ești de acord cu noi.

.

Autor text: Perfect Media