Articole Populare

Cel mai emoționant îndemn al mamei adresat fiului său… Aceste cuvinte trebuie știute de toți!

Se spune că este mult mai bine atunci când învățăm din propria experiență. Cu toate acestea, de multe ori se întâmplă să facem mereu una și aceeași greșeală. Desigur, experiența proprie este un bun învățător, însă nu unul perfect. O mare influență asupra formării noastre o au părinții. Niciodată nu uităm acele adevăruri simple pe care le-am învățat în casa părintească. Este foarte bine atunci când ai pe cineva care este gata să-ți dea un sfat prietenesc, mai ales atunci când acest om este mama.

Acest îndemn este cel mai bun îndemn al unei mame pentru fiul ei. Cuvintele de mai jos trebuie să fie citite măcar o dată în viață de fiecare bărbat.

”Dragă fiule, te rog să nu te legi de femeile ușuratice. Această sărăcie de valori morale nu poate duce la nimic bun. Aceste femei nu te vor face mai puternic și îți vor umple viața cu păreri eronate despre toate femeile, iar acest cinism nu te va face nici mai înțelept, nici mai profund. Trebuie să ai discernământ. Nu fi darnic în complimente dar fii îngăduitor, respectă femeile așa cum sunt ele, pentru că tu ești bărbat! Iar cuvântul ”bărbat” nu este un simplu cuvânt, ci o putere. Această părere nu îți va permite să înjosești sau să faci rău unui om căzut.

Fii responsabil față de tine și pentru ceea ce faci. Trebuie să fii gata de a da răspuns pentru fiecare pas făcut, în fața ta și al a lui Dumnezeu. Nu îți permite să fii simplu în gândire. Greșește, învață și merge mai departe cu lecția luată. Fii un om mare, la inimă și la suflet. Fii energic și nu te teme de nimic, iar dacă ai frică, învață-te să o învingi. Fă-ți ocazii de a te numi și de a fi bărbat. Trebuie să ai o privire curată și o libertate a gândirii. Inima ta nu trebuie să fie încețoșată cu prejudecăți și valori false.

Să mă crezi pe cuvânt: tu și femeia pe care o vei alege veți semăna ca două picături de apă. La fel de puternică și înțeleaptă, cu propria credință și viziune asupra lucrurilor. Și chiar dacă o să aibă cicatrici pe inimă sau chiar căderi, ridic-o până la nivelul tău. Las-o să fie rea de gură, dar sinceră. Îți trebuie o femeie care niciodată nu te va minți și nu te va trăda. O vei recunoaște după ochi, pentru că flacăra adevărului luminează cele mai întunecate colțuri. Nu trebuie să ai frică – ascultă-ți inima și ea îți va spune ce trebuie să faci. Și să mă crezi, fiule, ea la fel te-a căutat pe tine. Vă veți recunoaște după privire pentru că veți avea impresia că vă cunoașteți de-o viață”.

Cuvinte foarte înțelepte, pe care trebuie să le ținem minte întotdeauna…

Dacă ți-a plăcut acest îndemn, arată acest articol celor care chiar au nevoie de el.

 

Autor text: Perfect Media