Articole Populare

Cu puțin timp înainte de nuntă mireasa a intrat în comă. Peste 8 ani iubitul ei a făcut un pas foarte îndrăzneț…

Hisashi Nishizawa și Mai Nakahara din orașul japonez Okayama s-au cunoscut cu 10 ani în urmă. Ei s-au îndrăgostit unul de altul și peste doi ani au hotărât să se căsătorească. Doreau să serbeze nunta în primăvara anului 2007, dar, cu două luni înainte de data respectivă, soarta a intervenit neinvitată în planurile lor.

Mai a început să se simtă rău. Ea se plângea de frecvente dureri de cap. Pe lângă aceasta, memoria tinerei a început brusc să se înrăutățească. Uneori Mai nu reușea seara să-și amintească ce a făcut pe parcursul zilei.

Mai avea și febră. De aceea, credea că pur și simplu a răcit și nu a cerut deodată ajutorul medicilor. Iar când starea ei s-a înrăutățit și mai mult, doctorii nu mai avut timp pentru tratament. Tânăra a intrat în comă…

De fapt, Mai suferea de encefalită limbică determinată de un cancer ovarian. Sistemul ei imun îi atacase organismul. Anticorpii produși în timpul bolii au început să-i distrugă sistemul nervos și au determinat apariția unui proces inflamator în creier.

Din fericire, cancerul era într-un stadiu incipient și medicii l-au înlăturat rapid. A apărut speranța că după această procedură Mai va începe să se însănătoșească. Însă ea așa și rămânea în comă…

Treceau zilele și lunile, însă starea ei nu se îmbunătățea. Iubitul fetei o vizita zilnic la spital, îi făcea masaj, vorbea cu ea, îi punea melodiile preferate, sperând să o trezească, dar totul era în zadar.

Mama lui Mai a început să-l convingă să-și găsească o altă iubită. Înțeleapta femeie înțelegea că fiica ei nu se va mai reîntoarce la viață. Ea îi dorea tânărului tot binele din lume și nu vroia ca el să-și irosească viața în așteptări inutile. Totuși, Hisashi era de neînduplecat. „Sper ca măcar încă o dată să-i văd zâmbetul” — a spus el.

A trecut o jumătate de an și tânăra a deschis în sfârșit ochii! Însă era prea devreme pentru bucurii. Mai nu recunoștea pe nimeni, nu reacționa la cuvinte, la chipurile oamenilor și la muzica ei preferată. Însă Hisashi nu-și pierdea speranța, ci continua zilnic să-și viziteze iubita la spital.

Astfel au mai trecut încă trei ani. Și, într-o zi, când Hisashi îi făcea masaj iubitei sale, el a observat că buzele ei s-au mișcat foarte puțin. Apoi această mișcare s-a repetat încă o dată. Și după aceasta fața fetei s-a luminat cu un zâmbet slab, dar sincer.

Când am văzut acest zâmbet, cât pe ce să cad de pe scaun! Pur și simplu nu-mi venea să cred. Câțiva ani am stat lângă patul lui Mai așteptând o minune și iată că minunea s-a întâmplat!” — a spus emoționat Hisashi.

Din acel moment fata a început să se însănătoșească. Era un proces îndelungat, pentru că mușchii ei erau foarte slăbiți după atâția ani de imobilitate. Inițial tânăra abia de se putea mișca, dar treptat ea a început să-și recapete controlul asupra propriului corp. Pe parcursul următorilor trei ani Mai a început treptat să ducă o viață normală.

Fericitul Hisashi iarăși a cerut-o în căsătorie. Nunta a fost programată la sfârșitul anului 2014. Mai a promis că până atunci va învăța să meargă și se va îndrepta singură spre altar.

Și iată că a venit și ziua nunții. Însoțită de privirile emoționate ale prietenilor și rudelor sale, precum și a medicilor și asistentelor medicale, care, de asemenea, au fost invitați la nuntă, Mai s-a îndreptat spre altar. În acele clipe nimeni nu-și putea stăpâni lacrimile…

Putem doar să-l invidiem pe Hisashi pentru răbdarea sa. Pe parcursul câtorva ani el nu și-a pierdut speranța și astfel a reușit să aștepte însănătoșirea iubitei sale! Dacă această istorie te-a emoționat până în adâncul sufletului, distribui-o neapărat prietenilor tăi.

.

Autor text: Perfect Media