Articole Populare

Dacă crezi că acordeonul nu este un instrument muzical feminin, acest video este pentru tine!

Acordeonul este un instrument muzical manual, constând dintr-un burduf atașat la două rame de formă dreptunghiulară, pe care sunt montate butoane, sau la unele tipuri, clape asemănătoare celor de la pian. O persoană poate cânta la acordeon trăgând și împingând burduful, făcând ca aerul să treacă prin conducte metalice. Acest flux de aer face tubușoarele să vibreze, fapt care produce sunete. Primul acordeon din lume a fost brevetat în 1854 în Pennsylvania de către Anthony Faas.

De atunci acordeonul s-a răspândit în lume și a fost îndrăgit de mulți muzicieni, pentru că el este asemenea unui pian portabil. În unele țări, așa cum ar fi Rusia, acordeonul este deja asociat cu cultura națională!

În principal acordeonul este considerat instrument muzical bărbătesc. Însă acest video îți va demonstra că această părere este total greșită. Aceste două rusoaice îl mânuiesc atât de abil, încât ai impresia că a fost turnat pe ele! De asemenea, trebuie să menționăm aparte faptul că aceste fete cântă o piesă în care eroina principală este o moldoveancă! Exact! Versurile originale ale cântecului relatează despre un bărbat rus îndrăgostit într-o moldoveancă care culegea poama la răsărit!

Dacă ți-a plăcut această piesă și interpretarea ei la acordeon, neapărat arată acest video prietenilor tăi!

 

Autor text: Perfect Media

Sursa: Liub Anya