Articole Populare

Dacă pisica sau câinele tău se comportă astfel, du-l imediat la veterinar! Vigilitatea ta îi poate salva viața.

Dacă deținem animale de companie, avem și responsabilitatea de a cunoaște semnele de alarmă, care ne indică faptul că prietenii noștri pufoși pot fi în pericol. Dar unele semne sunt mai ușor de recunoscut decât altele. Există simptome ale unor afecțiuni severe, care adesea nu sunt observate nici de cei mai grijulii stăpâni.

Tu poate nu-ți dai seama, dar animalul tău poate fi foarte bolnav, iar recunoașterea timpurie a simptomelor îi poate salva viața.

Ți-ai văzut vreodată câinele sau pisica comportându-se astfel?

head-pressing

Tendința compulsivă, adoptată de animal, de a-și sprijini capul de un obiect solid, pe o perioadă lungă de timp, se numește „presarea capului”.

02-animal-health

Presarea capului poate fi simptomul unei mari varietăți de boli, dar, cel mai frecvent, indică afectarea sistemului nervos sau intoxicarea acestuia din cauza unei disfuncții hepatice. De asemenea, mai poate fi cauzată de afecțiuni cerebrale, tumori, intoxicații sau accidente vasculare cerebrale.

03-animal-health

Dacă animalul tău de companie prezintă aceste semne, du-l imediat la veterinar.

04-animal-health

Să nu confundați „presarea” și „lovitul cu capul”, pe care animalul o manifestă prin împingerea afectuoasă a capului spre corpul stăpânului său. Aceste două comportamente au semnificații foarte diferite.

05-animal-health

Acest comportament (presarea capului) te poate atenționa că animalul tău iubit are o serioasă afecțiune medicală. Învățând care sunt semnele și urmărindu-l atent, îi poți salva viața.

Te rugăm să distribui aceste informații importante prietenilor, care dețin animale de companie.

 

Autor text: Perfect Media

Sursa: http://boredomtherapy.com