Articole Populare

După ce au găsit în biserică osemintele lui Dante, cercetătorii au făcut o descoperire uluitoare!

De numele marelui clasic al literaturii Dante Alighieri sunt legate multe coincidențe stranii și aproape mistice. Astăzi redacția Perfect Media îți propune să te afunzi în lumea literaturii celebrului scriitor. Vom vorbi despre 9 lucruri interesante din viața lui Dante Alighieri și despre cele 9 cercuri ale iadului din ”Divina Comedie”.

1. Data exactă a nașterii lui Dante Alighieri nu este cunoscută, dar se presupune că Dante s-a născut pe 29 mai în anul 1265. Familia lui nu era foarte bogată, dar părinții au dat ultimii bani pentru ca fiul lor să primească o educație temeinică. Unul din străbunicii lui Dante a participat la Cruciada lui Conrad al III-lea, în cadrul căreia a fost făcut cavaler și a murit în lupta cu musulmanii.

2. La vârsta de 8 ani Dante s-a îndrăgostit în vecina sa, o fată căsătorită pe nume Beatrice. El a fost atât de copleșit de frumusețea fetei, încât a purtat în inima sa dragostea pentru ea toată viața.

După moartea subită a fetei, Dante a suferit foarte mult. Rudele credeau că Dante va muri și el de tristețe. Mai târziu scriitorul avea să-i dedice câteva sonete.

3. Cu toate acestea, este curios faptul că Dante ulterior s-a căsătorit din motive politice. Soția lui aparținea unei familii care se războia cu Papa. Dante a devenit funcționar de stat și de pe poziția sa a început să-l critice pe Papa. Răzbunarea papei avea să urmeze instantaneu…
4. În anul 1302 Dante a fost alungat din orașul său natal, Florența. Contra lui a fost intentat un proces penal, în urma căruia el trebuia să achite o amendă usturătoare, după care urma ”să fie ars pe foc până la moarte”. Însă Dante a fugit.

Imagini pentru dante

5. În perioada exilului el scrie celebra ”Divina Comedie”. Ea trebuia să-i ajute pe oamenii simpli să înfrunte frica față de moarte.

6. Moartea lui Dante este plină de mistere. Aceasta a avut loc în 1322. Fiii lui Dante doreau foarte mult să afle unde este manuscrisul ”Comediei” dar nu îl puteau găsi. Peste exact 8 luni de la moartea sa, unul dintre fii a spus că tatăl i s-a arătat în vis și i-a spus să caute în perete. Dimineața fiul a căutat în peretele ce i s-a arătat în vis și… minune! Manuscrisele erau exact acolo!
7. Adepții papei nu puteau uita anti-clericalismul lui Dante și au cerut ca osemintele lui să fie arse. Din fericire, cererea lor nu a fost satisfăcută.

8. După jumătate de secol de la moartea sa, s-a decis că Dante trebuia să fie reînhumat. Însă sicriul s-a adeverit a fi pustiu! Unii spuneai că osemintele lui au fost furate de monahii franciscani și puse într-un loc sigur. Alții afirmau că el a înviat din morți asemenea lui Iisus…

9. Dar nici aici minunile nu s-au oprit… Pentru celebrarea a 600 de ani de la nașterea geniului în biserica San-Francesco s-au făcut reparații. Anume atunci au fost regăsite osemintele lui Dante, care într-adevăr fuseseră ascunse de un monah franciscan. Marea descoperire a devenit într-o clipă noutate mondială. În prezent rămășițele trupești ale lui Dante se află în biserica din Ravenna.

Acum redacția Perfect Media va deveni pentru tine un ghid în iadul din Divina Comedie a lui Dante:

Primul cerc – Aici stau cei care nu au făcut nimic rău în viață, dar nu au fost botezați. Ei sunt triști dar nu suferă durere.

Al doilea cerc – Cei care au păcătuit din dragoste. Ei vor fi chinuiți de furtuni.

Al treilea cerc – Aici ajung cei care mănâncă exagerat de mult. Pedeapsa: vor putrezi necontenit, fiind păziți de câinele Cerber.

Al patrulea cerc – Lăcomia. Acești oameni vor trebui mereu să care greutăți.

Al cincilea cerc – Ura și lenea. Pedeapsa: păcătoșii vor trebui să lupte mereu între ei, fiind până la gât în noroi.

Al șaselea cerc – Aici stau cei care i-au învățat pe alții lucruri greșite. Ei vor fi chinuiți de furii în morminte de foc.

Al șaptelea cerc – Violatorii și ucigașii. Oamenii de aici se vor chinui într-un râu de sânge aflat într-un pustiu încins, în care trăiesc câini ucigași.

Al optulea cerc – Mincinoșii și fățarnicii. Ei vor sta mereu în excremente și vor fi biciuiți necontenit de demoni.

Al nouălea cerc – Trădătorii. Îi poți întâlni aici pe Iuda, Lucifer și Brutus. Ei vor suferi veșnic într-un lac înghețat.

Dacă ți-a plăcut acest articol, arată-l și prietenilor tăi!

 

Autor text: Perfect Media