Articole Populare

În timp ce mama își filma bebelușii drăgălași, fiul ei de 5 ani se sufoca la spatele său…

Nicky și Nate Walla din SUA au șapte copii. Ei nu se plâng de greutățile, pe care le întâmpină, chiar dacă recunosc că pur și simplu nu au timp să observe cum cresc copiii lor. De aceea, cu 13 ani în urmă ei au hotărât să înregistreze momentele valoroase cu ajutorul unei camere video. Însă, pe lângă acestea, camera a salvat și ceva îngrozitor.

YouTube/Antonio Ray

Gemenii lor abia învățaseră să meargă. Fericita mămică filma cum ei se jucau și râdeau mulțumiți. Într-un oarecare moment femeia a auzit niște sunete scurte — cineva a uitat să pună la loc receptorul telefonului. Luând camera video cu ea, Nicky s-a întors și a văzut ceva ce a determinat-o să strige îngrozită.

YouTube/Antonio Ray

Gavin, fiul ei de 5 ani, atârna fără viață lângă geam. Sfoara, care reglează înălțimea jaluzelelor, era înfășurată strâns în jurul gâtului lui. Degetele picioarelor lui abia de ajungeau până la podea, iar mâinile erau nemișcate, fără viață. Mama a scăpat camera video din mână și a strigat: „Gavin! Gavin!”

YouTube/Antonio Ray

Auzind țipetele soției sale, în cameră a intrat repede Nate. Părinții au chemat îndată ambulanța. „El aproape s-a sufocat! Este deja cianotic!” — striga Nicky. Între timp tatăl încerca să-și reîntoarcă băiețelul la viață. „Respiri?” — continua el să repete.

YouTube/Antonio Ray

Brusc Gavin a început să tușească. Acela a fost cel mai fericit moment din viața lui Nicky și a lui Nate. Micuțul a început să plângă. El a rămas în viață. A fost foarte norocos.

YouTube/Antonio Ray

YouTube/Antonio Ray

Mulți oameni își instalează jaluzele acasă — ele sunt mai confortabile și mai practice decât perdelele obișnuite. Însă puțini se gândesc la faptul că sfoara, care reglează înălțimea jaluzelelor, poate fi periculoasă pentru copiii mici. În majoritatea țărilor nu se realizează astfel de statistici, însă în SUA, spre exemplu, mai mult de 100 de copii mor anual, încurcându-se în lănțișoare și sfori. Și chiar dacă copilul reușește să fie salvat, asfixia îndelungată îl poate face invalid pentru totdeauna.

YouTube/RedCastle Media

YouTube/RedCastle Media

Din fericire, Gavin a rămas doar cu o cicatrice pe gât. Acum tânărul nici nu-și mai amintește de ceea ce s-a întâmplat cu 13 ani în urmă. Însă, aflând că mulți copii sunt mult mai puțin norocoși decât a fost el cândva, Gavin și-a convins părinții să dea acea înregistrare veche jurnaliștilor. Oamenii trebuie să înțeleagă cât de periculoase pot fi cele mai uzuale obiecte.

YouTube/Antonio Ray

Mai multe detalii despre acest subiect povestește reportajul de știri de mai jos.

Cât de multe pericole se află în jurul nostru. Nu suntem în siguranță nici chiar în propria casă! Oricum, acesta nu este un motiv de panică. Doar tot ce trebuie să facem este să atârnăm lângă geam o notiță de aducere-aminte și întotdeauna să ridicăm sfoara mai sus, pentru ca copilul să nu o ajungă. Astfel măcar un pericol fatal va fi evitat.

.

Autor text: Perfect Media