Articole Populare

O fetiță de 3 ani a început să dormiteze după ce s-a întors de la piscină. Atunci mătușa ei a înțeles că trebuie să acționeze!

Mulți părinți sunt îngrijorați de faptul că piscinele pot fi periculoase pentru cei mici, dar unii nu realizează că orele care urmează după o experiență apropiată de înec pot fi la fel de periculoase. Familia unei fetițe de 3 ani a fost norocoasă, pentru că un membru al familiei lor știa mai multe informații despre înecul secundar. Altfel Lizzie Marks nu ar mai fi fost în viață acum.

În august 2014, conform datelor raportate de KFVS 12, Lizzie se afla lângă piscina din curtea unei rude. Ea a alunecat pe trepte și a căzut în apă.

KFVS 12

Din fericire, fratele ei Sam (13 ani) a observat-o și a scos-o pe uscat. După ce a tras-o pe punte, el a început să-i acorde primul ajutor. „Avea fața gri, buzele albastre și ochii dați peste cap. Ea scuipa apă și alte lucruri… Eram foarte speriat” – a zis Sam.

KFVS 12

Lizzie părea că se simte bine după incident. Dar, mai târziu, micuța a început să se simtă obosită și somnoroasă. Atunci un membru al familiei lor i-a spus Cassandrei Marks, mama fetiței, să nu-i permită fiicei sale să adoarmă, pentru că ea nu se va mai putea trezi. „Dacă o pierdeam, era să fiu pur și simplu devastată” – a spus mama fetiței.

Înecul secundar, foarte asemănător cu înecul uscat, poate apărea pe parcursul a câtorva ore după ce copilul a înotat. El este determinat de apa ajunsă în plămâni. „Se poate întâmpla oricui — copilului tău sau nepotului, nepoatei, verișorului sau unei rude” – a spus Zina Jacobs, mătușa fetiței de 3 ani.

KFVS 12

În cazul înecului secundar căile respiratorii se deschid, permițând apei să pătrundă în plămâni. Cu toate că inițial acest lucru nu este evident, apa înaintează și până la urmă împiedică respirația copilului.

Înecul secundar apare între 1 și 24 de ore după accidentele de înot. Cu toate că incidența lui este rară (apare doar în cazul a 1-2% dintre toate incidentele), părinții ar trebui să fie atenți la următoarele simptome:

  • Tuse
  • Durere toracică
  • Respirație dificilă
  • Epuizare severă

Fiți atenți cu copiii voștri în primele 24 de ore de la accidentele de înot. Cereți asistență medicală dacă simptomele nu se ameliorează sau dacă se agravează.

.

Autor text: Perfect Media

Sursa: psa.sfglobe.com