Articole Populare

Polonia lansează noi piste pentru ciclism, care strălucesc noaptea și sunt alimentate ziua de lumina solară

Ciclismul era cândva cel mai amplu mijloc de transport și se pare că el iarăși va reveni la gloria lui de odinioară. Deoarece umanitatea a început să înțeleagă care sunt efectele unora dintre acțiunile noastre asupra mediului înconjurător, noi ne-am schimbat viziunea asupra anumitor lucruri: mașina, cu siguranță, ne poate duce repede acolo unde avem nevoie, însă bicicleta este mult mai puțin nocivă pentru planetă. Pe lângă simpla lor utilizare ca mijloc de deplasare din punctul A în punctul B multe persoane le folosesc exclusiv pentru antrenament sportiv. Indiferent de motivul, pentru care le utilizezi, este important că bicicliștii se pot deplasa pe propriile lor piste. Astfel ei nu trebuie să se înghesuie pe aleile aglomerate sau să blocheze traficul de pe șosele.

glowing blue bike lane-TPA-instytut-badan-technicznych-poland-2

O companie din Polonia a hotărât să perfecționeze lucrurile și a creat niște piste incredibile pentru cicliști, care strălucesc pe întuneric și funcționează exclusiv cu ajutorul energiei solare acumulate pe parcursul zilei! Materialul sintetic produce o lumină slabă, albastră, care se menține până la 10 ore după zilele foarte însorite. Din păcate, ca consecință, pistele nu vor fi luminate în timpul zilelor ploioase. Însă majoritatea oamenilor nu iubesc să se plimbe cu bicicleta prin ploaie.

glowing blue bike lane-TPA-instytut-badan-technicznych-poland-6

glowing blue bike lane-TPA-instytut-badan-technicznych-poland-3

Conceptul original a fost inspirat din pistele pentru ciclism din Olanda, cunoscute ca „Starry Night Lane” („Pistele Nocturne Înstelate”). Însă proiectul polon a depășit capacitatea medie a unui LED. În prezent tehnologia, pe care se bazează aceste piste, este încă în faza de testare. Dar dacă aceste fotografii sunt dovezi ale aspectului lor viitor, atunci nu văd de ce ele nu ar putea fi explorate și de alte multe țări. Poate ele vor fi ținute doar o perioadă scurtă pe raft…

.

Autor text: Perfect Media

Sursa: yepsee.com