Articole Populare

Un urs și un lup ne dau exemplu de prietenie adevărată. Oamenii au ce învăța de la acești doi amici!

Natura și viețuitoarele ei sălbatice continuă să ne uimească cu noi și noi miracole. Lassi Rautiainen este un fotograf-naturalist din Finlanda. El a reușit să înregistreze o prietenie nemaivăzută dintre un lup și un urs.

Lassi Rautiainen este cunoscut în întreaga lume, datorită fotografiilor sale cu animale sălbatice. O faimă deosebită i-a adus-o vânarea fotografiilor cu urși. Finlandezul cunoaște excelent comportamentul acestor uriași stângaci și uneori petrece săptămâni întregi în ambuscadă, urmărindu-i și făcând fotografii minunate.

Însă acest caz l-a uimit chiar și pe acest naturalist experimentat. Pe parcursul a 10 zile succesive Lassi a urmărit cum un urs brun și o lupoaică cenușie petreceau tot timpul împreună.

Ei puteau să facă plimbări lungi împreună.

Se odihneau, întinzându-se unul lângă altul.

Deseori se jucau de-a prinselea.

Dintr-o parte ai impresia că ei se jucau de-a leapșa.

Pur și simplu se zbenguiau și se luptau.

Chiar și prada o împărțeau.

Lassi Rautiainen spune că acesta este primul caz cunoscut despre prietenia dintre un lup și un urs în sălbăticie.

Probabil animalele s-au împrietenit la o vârstă destul de fragedă, când ambii erau singuratici și nu știau cum să supraviețuiască de sine stătător. Sau poate această prietenie are cu totul altă origine…

Lumea din jurul nostru este minunată și uimitoare. Chiar și animalele sălbatice se înțeleg deseori cu mult mai bine decât oamenii, dându-le acestora un exemplu. Povestește-le prietenilor tăi despre acest caz neobișnuit. Cred că le-ar plăcea să afle despre prietenia unică dintre un urs și un lup.

.

Autor text: Perfect Media