Articole Populare

Primii gemeni-septupleți din lume au terminat liceul. Iată cum arată ei în prezent!

Dacă ar fi să ne amintim cele mai importante evenimente din 1997 din Regatul Unit, atunci acestea ar fi: „Titanic” — filmul lui James Cameron, care a produs multă agitație în lumea cinematografică, moartea prințesei Diana, pe care a plâns-o întreaga lume și apariția lui „Harry Potter și Piatra Filozofală” — prima carte din seria autoarei Joanne Rowling, care a devenit o capodoperă a literaturii mondiale.

În aceeași perioadă, în statul Iowa din SUA, Bobbi McCaughey a născut „septupleți”. Anume astfel se numește nașterea a 7 copii din aceeași sarcină — primul caz din lume. Dorind încă un copil (prima lor fiică s-a născut în ianuarie 1996), Bobbi și soțul ei au decis să încerce „fertilizarea in vitro”.

Când soții au aflat că Bobbi este iarăși însărcinată, ei nu și-au imaginat că vor avea tocmai șapte copii în loc de unul singur. Medicii le-au propus să facă o reducere selectivă. Această procedură ar fi presupus întreruperea vieții unora dintre copii ca să crească șansele de supraviețuire ale celorlalți. Însă părinții au refuzat această propunere. După 19 ani, toți copiii au crescut și anul trecut au terminat liceul. Iată cum arată ei în prezent…

1

cdn9.littlethings.com

În noiembrie 1997 Bobbi McCaughey a născut septupleți: Kenny, Kelsey, Natalie, Brandon, Alexis, Nathan and Joel. Ei au apărut pe lume cu nouă săptămâni înainte de termen și toți aveau o greutate cuprinsă între 2-4 kilograme. Medicii i-au sfătuit pe părinți să aleagă câțiva copii pentru reducerea selectivă, ceea ce ar fi presupus întreruperea vieții unora dintre bebeluși pentru ca să supraviețuiască doar doi sau trei dintre ei. Însă soții au refuzat să procedeze astfel. Mai aveau o frică — că nu va supraviețui niciunul.

5

cdn9.littlethings.com

Însă lumea trebuia să-i cunoască pe fiecare și să vadă cum cresc. În cele mai dificile perioade familia McCaughey a fost ajutată de voluntari și prieteni: ei le-au adus produse alimentare gratuite și medicamente pe parcursul a câtorva ani.

6

cdn5.littlethings.com

Septupleții din familia McCaughey au devenit primii șapte gemeni, care au supraviețuit, iar vestea despre Bobbi și soțul ei s-a răspândit în întreaga lume.

7

cdn5.littlethings.com

Acum toți copiii sunt mari! Anul trecut ei au terminat școala generală. Ei au planuri diferite de viitor, însă cu toții știu că vor fi unul lângă altul, indiferent de ce li se va întâmpla în viață.

8

cdn8.littlethings.com

.

Autor text: Perfect Media

Sursa: Mail Online