Articole Populare

Stăpânește o profesie rară și foarte deosebită. El aproape că nu are concurenți!

Cât de mult îmi displăcea această disciplină la școală! Trasarea cerculețelor și bastonașelor mi se părea foarte plictisitoare! Oricum, cred că nu sunt singura care a suferit din cauza caligrafiei. Dar nimeni nu și-a imaginat ce capodopere pot rezulta din stăpânirea virtuoasă a peniței. Puțini știu că această meserie mai există și în zilele noastre, în era tabletelor și a aplicațiilor Word. Chiar mai mult, maeștrii ei sunt foarte prețuiți. În lume există doar 12 oameni cu titlul de maestru în caligrafie.

2

Unul dintre acești oameni este Jake Weidmann. El este și cel mai tânăr reprezentant al lor. Jake a devenit „maestru în caligrafie” înaintea celorlalți. Acest titlu este acordat de Asociația Internațională a Caligrafilor IAMPETH (International Association of Master Penmen, Engrossers and Teachers of Handwriting).

3

instagram.com

Apropo, dezvoltatorii progresului tehnologic Apple l-au invitat pe Weidmann la prezentarea unei noi tablete cu stilou. Pasărea, pe care el a realizat-o cu multă ușurință, a provocat adevărate furori. O astfel de stăpânire a stiloului publicul încă nu văzuse.

5

wp.com

Talentul lui Jake s-a născut când el era elev, împreună cu dragostea pentru desen. Ironie a sorții – tânărul nu a fost acceptat la facultatea de arte și el a început să studieze filosofia. Se pare că aceasta a fost mâna destinului, deoarece profesorii râdeau de faptul că toate conspectele lui Weidmann arătau ca „Declarația de Independență a SUA”, atât de frumos și îngrijit era scrisul studentului lor. În tinerețe Jake a lucrat ca maestru în tatuaje și designer de tricouri.

6

100toutiao.com

Iar în 2010 Weidmann a devenit caligraful oficial al Casei Albe, personalul căreia include 3 astfel de maeștri. Ei se ocupă cu aranjamentul scrisorilor către alte țări. „Oamenii cred că eu fac totul cu multă ușurință — spune Jake. — De m-ar vedea ei când mă trezesc zilnic la ora 04:30 ca să-mi fac munca pas cu pas. Ei văd doar rezultatul final și nu-și imaginează cât efort trebuie să depun. Numai soția mea știe.”

7

pinterest.com

.

Autor text: Perfect Media

Sursa: UPROXX