Articole Populare

Un copil de 2 ani era pe moarte. Însă acest bărbat l-a salvat cu ajutorul unor lucruri aflate la îndemână!

La bordul unui avion, care zbura din Spania spre SUA, a avut loc o situație de urgență. Un copil de 2 ani a devenit dispneic din cauza unei crize de astm. Părinții uitaseră inhalatorul micuțului în valiza, care se afla atunci în cala avionului. Urmau încă 4 ore de călătorie, iar starea băiețelului se înrăutățea din ce în ce mai mult…

În avion se găseau doar inhalatoare pentru adulți, care nu erau potrivite pentru tratarea copiilor. Din fericire, printre călători se afla doctorul Khurshid Guru, care după ce participase la o conferință științifică din Bilbao, se întorcea acasă, la New York. Și, cu toate că este specializat în chirurgia robotică, el a reușit să găsească o soluție originală pentru situația respectivă și l-a ajutat pe băiețel.

Khurshid Guru a creat un inhalator din obiectele, pe care le avea la îndemână: o mască de oxigen din echipamentul avionului, o sticlă de plastic și un pahar de unică folosință.

Medicul a tăiat fundul sticlei, introducând la acest nivel masca de oxigen, care pompa aerul înăuntru, iar în partea laterală a făcut un orificiu pentru spray-ul cu aerosoli. El apăsa periodic pe valva acestuia și medicamentul era pulverizat în sticlă, unde se amesteca cu aerul. În partea de sus a sticlei a fost instalat paharul de unică folosință, care avea rolul de mască. Paharul acoperea gura și nasul copilului și el putea să inspire liniștit amestecul de medicament și oxigen.

Starea băiețelului s-a îmbunătățit semnificativ. El nu se mai sufoca, iar peste o oră se juca cu părinții săi de parcă nimic nu se întâmplase.

Astfel, datorită creativității sale, medicul Khurshid Guru a salvat viața micuțului. Cât este de minunat, când cunoștințele academice sunt completate cu abilități practice! Cine și-ar fi imaginat că niște lucruri simple, precum o sticlă și un pahar de plastic, pot fi utilizate într-o astfel de situație. Dacă ți-a plăcut istoria despre acest medic ingenios, atunci distribui-o neapărat prietenilor tăi.

.

Autor text: Perfect Media