Articole Populare

Un milionar a demolat un sat întreg. Însă ceea ce a construit în schimb este pur și simplu uimitor!

Milionarul chinez Xiong Shuihua (55 ani) nu s-a născut cu lingurița de argint în gură. Acest om de afaceri a crescut într-un sătuc chinez, numit Xiongkeng. El a locuit într-o colibă modestă, construită din lemn, situată pe o stradă murdară.

Băiețelul a devenit bogat datorită dezvoltării impresionante a industriei chineze. Xiong și-a câștigat averea, lucrând în domeniul industriei metalurgice. Totuși el niciodată nu a uitat de faptul că în satul lui natal încă mai trăiesc oameni. Antreprenorul avea deja un plan genial.

Xiong a hotărât să demoleze tot satul și să construiască apartamente moderne pentru locuitorii lui. Străzile murdare au fost în curând asfaltate. 72 de familii s-au putut muta în apartamente noi și luxoase, iar ceilalți 18, care l-au ajutat în mod deosebit pe Xiong în timpul copilăriei sale flămânde, au primit 18 case!

„Am câștigat mai mulți bani decât aș putea cheltui. Nu trebuie să uiți locul, din care provii, — explică chinezul. — Eu întotdeauna îmi returnez datoriile. De aceea, vroiam să fiu sigur că oamenii, care m-au ajutat să supraviețuiesc, când eram un copil flămând, vor fi recompensați așa cum se cuvine.”

Și acesta nu este sfârșitul! Omul de afaceri a organizat o cantină socială pentru cei mai săraci locuitori ai satului, unde ei sunt hrăniți gratuit de trei ori pe zi.

Parcă este o poveste, nu-i așa? Un băiețel, care a reușit în viață, niciodată nu a uitat de cei care i-au ajutat familia în perioadele dificile. Este adevărat proverbul: bogat cu adevărat este cel care are inima de aur.

.

Autor text: Perfect Media