Articole Populare

Un necunoscut a pus mâna pe câinele-însoțitor, deși aceasta era categoric interzis. Gestul lui avea să provoace o mare tragedie…

Probabil ai auzit despre câinii-ghizi pentru nevăzători. Însă în unele țări din Europa și America devin populari și câinii-ajutori pentru oamenii care stau în cărucior. Aceste animale sunt special antrenate pentru a-și ajuta stăpânii și a fi împreună cu ei 24 ore din 24.

Atunci când vedem pe stradă un cățel, instinctiv dorim să-l mângâiem. Însă în cazul câinilor-ajutori, acest lucru este categoric interzis. Orice lucru care îi va distrage de la stăpâni poate avea impact dramatic asupra acestora. Anume un astfel de caz dorim să-ți povestim

În imaginea de mai jos o poți vedea pe Hailey cu câinele ei, Flinn. Cu puțin timp în urmă această fată talentată se ocupa cu dansurile, cânta la violoncel, era șef de clasă și membru al comitetului studențesc. În prezent însă, cu părere de rău, ea trebuie să se mulțumească doar cu luarea lecțiilor la distanță…

Hailey îl are pe Flinn încă din timpul când acesta era mic. ”Doi ani de antrenamente și mii de dolari au fost nevoie pentru a-l transforma pe Flinn în câine-ajutor. Acest câine te poate însoți aproape oriunde”, – a mărturisit mama lui Hailey.

Acești doi practic au crescut împreună și au devenit cei mai buni prieteni.

Cu puțin timp în urmă fata a fost diagnostica că un set de boli, inclusiv epilepsie, sindromul Elers-Danlos, astm și câteva tipuri de alergii.

Dar să ne întoarcem puțin la Flinn. Nu trebuie de uitat că Flinn nu este un simplu câine. El poate presimți accesele de epilepsie ale lui Hailey și o poate preîntâmpina din timp, chemând pe cineva în ajutor.

Într-o zi fata cu câinele au venit la locul de muncă al tatălui ei. Unul din angajați atât de mult l-a îndrăgit pe Flinn, încât nu a putut rezista și a început să se joace cu el. Și asta în ciuda faptului că Flinn are o geacă pe care scrie vizibil ”STOP”.

Atunci când câinele este distrat se poate întâmpla ca la Hailey să înceapă accesele de epilepsie și ea să se afle în pericol. Iată de ce și un simplu joc cu câinele-ajutor poate avea un final dramatic.

Cu părere de rău, odată anume așa și s-a întâmplat. Flinn se juca cu bărbat care a neglijat semnul ”STOP” de pe geaca câinelui, când a început accesul de epilepsie. Haily a căzut și s-a rănit considerabil.

După acest caz ea scris pe contul său de Instagram aceste cuvinte: ”Câinele meu este viața mea. Nu pentru că el drăguț. El mă ajută să supraviețuiesc. Atunci când cineva îl distrage, iată ce se poate întâmpla. Se poate întâmpla ca să și mor. Nu mângâiați câinii-ajutori. Nu îi chemați la sine. Nu vă jucați cu ei. Nu vorbiți cu ei. Pur și simplu ignorații. Și spuneți aceste lucruri și familiei voastre și prietenilor voștri. Aceasta este foarte important. Vă mulțumesc.”

Hailey vrea ca oamenii să o audă și astfel de întâmplări să nu mai aibă loc cu nimeni.

Dacă vei vedea un astfel de câine pe stradă și vei vrea să-l mângâi sau să te joc cu el, ține minte: Nu fă asta! Acești câini au o misiune foarte importantă și întotdeauna trebuie să fie la datorie. Neapărat să le spui prietenilor despre aceste lucruri.

 

Autor text: Perfect Media

Sursa:  Instagram