Articole Populare

Un polițist a fost trimis la un adolescent violent, care suferă de autism. El înțelege adevărul, care-l aduce cu picioarele pe pământ!

Un polițist din orașul Charlotte a devenit cunoscut datorită răbdării, pe care a avut-o cu un licean care suferea de autism. Tim Purdy l-a întâlnit pe acest adolescent în urma unui apel primit de la liceul local. Reprezentanții școlii i-au spus lui Purdy că unul dintre elevii lor a părăsit campusul și s-ar putea să aibă gânduri de sinucidere. Acest adolescent avea un istoric de „comportament violent” datorat faptului că suferă de autism.

Purdy l-a găsit pe elev stând într-o parcare din apropiere. Conștient de situația delicată, polițistul s-a așezat lângă băiat și a început să discute diverse lucruri cu el. L-a făcut chiar să și zâmbească. Relația pe care Purdy a construit-o răbdător cu băiatul i-a permis acestuia să primească ajutorul de care avea nevoie.

Departamentul de Poliție din Charlotte-Mecklenburg a postat fotografia lui Purdy și a adolescentului în timpul conversației lor pe pagina sa de Facebook. Ofițerul a fost lăudat, pentru că, în loc să folosească inutil forța fizică, el a fost blând cu băiatul.

„Păstrarea ordinii înseamnă mai mult decât arestări și impunerea legii. Uneori cu pași mici poți face o diferență mare în viața cuiva” — acesta este titlul, care însoțea poza.

Facebook/Charlotte-Mecklenburg Police Department

Postarea Departamentului de Poliție din Charlotte-Mecklenburg este transcrisă mai jos:

Ofițerul Tim Purdy a fost trimis spre un caz care implica un licean autist. Adolescentul părăsise campusul și era posibil să aibă gânduri suicidale.

Din cauza tulburării sale neurologice, el avea un istoric de comportament agresiv.

Încercând să construiască o relație cu băiatul, Ofițerul Purdy s-a așezat lângă el, discutând despre diverse lucruri și făcându-l să râdă până la urmă.

Ofițerul Purdy a reușit să capete încrederea adolescentului și să creeze o relație, care le-a permis polițiștilor să-i ofere ajutorul necesar.

Ține mai mult de păstrarea ordinii decât de arestare și impunerea legii. Uneori cu pași mici poți face o diferență mare în viața cuiva.

.

Autor text: Perfect Media

Sursa: police.sfglobe.com