Articole Populare

(Video) Atunci când aud acest sunet, toți șoferii se opresc. Vei rămâne profund mișcat când vei afla motivul…

Sute de oameni își conduceau automobilele pe o șosea din Israel când dintr-o dată s-a auzit sunetul unei sirene. Automobilele, motocicletele și celelalte vehicule s-au oprit chiar în mijlocul drumului. Majoritatea conducătorilor au coborât din automobile în drum, de parcă așteptau ceva. Întreagă această scenă părea ruptă dintr-un film despre sfârșitul lumii.

Părea că în scurt timp trebuie să înceapă ceva groaznic, însă sunetul sirenei încetat iar oamenii au urcat în automobilele lor și și-au continuat drumul. Dar ce a fost asta? O alarmă falsă? Vei fi profund surprins când vei afla adevărul.

Iar adevărul este că în fiecare an în Israel se sărbătorește Iom ha-Shoa – ziua în care se comemorează victimile Holocaustului. În fiecare an la o dată anumită la ora 10 dimineața se pornește sirena, iar toți cei care o aud se opresc din munca lor. Nu este important unde se află un om și ce face, el trebuie să se ridice în picioare. Chiar și trenurile se opresc în acest minute. În acest timp toți evreii se roagă ca evenimentele tragice ale celui de-al doilea război mondial să nu se mai întâmple niciodată.

Dacă și tu ai fost mișcat de sensul acestei sărbători, atunci distribuie acest video pe Facebook.

 

Autor text: Perfect Media

Sursa: hdakar